Ukusne slane palačinke sa špinatom

Life Teme

Donosimo vam recept za ukusne slane palačinke koje možete jesti kao međuobrok, prilog jelima ili ih čak iskoristiti za pripremu sendviča umjesto hljeba.

Sastojci:
250 ml mlaćenice
125 grama brašna
30 grama špinata
1 jaje
1 kašika šećera
1 čajna kašika praška za pecivo
¼ čajne kašike soli
biljno ulje za prženje

Priprema:
1. U blendar stavite jaja, mlaćenicu, jednu kašiku ulja i špinat. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

2. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.

3. Ulijte tekućinu na bazi špinata u brašno i pomiješajte.

4. Zagrijte ulje  u tavi, pa dodajte jednu do dvije kašike smjese za palačinke i oblikujte od nje krug. Pecite svaku palačinku dvije do tri minute s jedne strane, preokrenite i nastavite peći još jednu do dvije minute.

5. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu. Poslužite toplo uz kiselo vrhnje ili humus

Shares