Samsung S20 – Dobar omjer cijene kavlitete

Life

Iako se na prvu ne bi reklo ja sam veliki ljubitelj automobila i mobitela, genealno uređaja i tehnologije.

Prije nekoliko dana sam testirala Samsung S20 i donosim šta je to mene oduševilo, kao i šta mu to po meni nedostaje.

Najviše su mi se dopalo- trajnost baterije uz aktivno korištenje i svestranost kamere, ali bih i kao negativno dodala jedino nedosljednost kamere.

Samsung Galaxy S20 možda nedostaje jedna ili dvije najbolje značajke braće i sestara, ali on i dalje pruža sveobuhvatni vodeći doživljaj po povoljnijoj cijeni.

Samsung Galaxy S20 možda neće imati iste naslove kao Galaxy S20 Ultra i Galaxy S20 Plus, ali je i dalje opremljen s mnogo iste napredne opreme.

Bila sam prilično kritična prema nedavnom Samsung-ovom smjeru dizajna. Ikonični prikaz sada je spljošten, a kućište kamere pretočilo se u pravougaonu tačkicu. Izgled modela S20 neće svima ugoditi, ali meni se jako dopao, u rukama sam imala divnu golden rose boju koja je mene kao ženu oduševila i dala dozu elegancije i suptilnosti.

Uz klasičnu kombinaciju staklenih i metalnih obloga, lagan je, ali čvrst i zapravo se puno bolje drži. Korištenje s jednom rukom nije lako, bar ne meni jer imam poprilično manje dlanove i prste. Tipke glasnoće i tipke za napajanje smještene su tačno tamo gdje ih želite.

Kamera je pravo otkriće, posebno za nas koji nismo koristili Samsung

Samsung Galaxy S20 odlikuje se pojednostavljenim rasporedom kamera u odnosu na veće braće i sestre. No, i dalje dobijate vrlo svestran paket koji sadrži visoke rezolucije, širokokutne selfie kameru.

Glavna kamera ima senzor veličine 1 / 1,76 inča zdrave veličine koji dobro upravlja širokim rasponom okruženja za snimanje. Ultra širokokutna kamera ima istu rezoluciju, sa žarišnom dužinom od 13 mm. Interesantnija opcija je kamera koja nudi nevjerojatnu 64MP rezoluciju i 3x optičko zumiranje.

Kod svake žene mislim da je i najvažnije kakva je kamera, brzina i koliko baterija može da traje. U današnje vrijeme  stalno smo na mobitelu, snimamo, fotkamo, pišemo emailove i telefoniramo. Dopadami se što je suptilan, ima neku siluetu koja daje dozu ženstvenosti i suptilnosti, a opet sa druge strane jako je “opasan” kada je u drugoj boji i jednako dobro parira kao njegova veća braća i sestre.

Moj zaključak je da za cijenu koju nosi ovaj uređaj dobijete sve performance, čak i više od toga.

Shares