Osnivač je i direktor kompanije Fress koja se bavi distribucijom organskih proizvoda, ali je i veliki zaljubljenik u kuhanje. Voli eksperimentisati s namirnicama i začinima i smatra da svi trebaju jesti ono što vole, ali da je ključ u kvalitetu namirnica i količini koja se pojede.
Torta koju je pripremao u emisiji Hayat TV pobudila je veliko interesovanje svih koji vole eksperimentirati u kuhinji, jesti zdravo, ali ukusno.
Ovo je recept za tortu od cvekle za kojim su svi ‘poludjeli’.
Izrendajte 180 grama cvekle. Dodajte kašicicu ekstakta vanilije i 150 ml maslinovog ulja.
Kad sve promješate dodajte 3 jajeta, jedno po jedno.
Pripremite suhe sastojke. Možete da radite zdravu varijantu sa rižinim brašnom i agava sirupom. 130 gr brašna, kašicica i po praška za pecivo, 170 gr šećera i 60 gr kakao praha, pomješate sa smjesom cvekle. Izlijete u kalup i pečete na 175 stepni, 40 minuta.
Ohlađeni kolač prelijte sa ganas smjesom koju pravite od 80 ml slatkog vrhnja. Mi smo koristi mliječno i 80 gr čokolade Dolcela ganas i 2 kašike dzema od višnje.
Garantujemo, ovo je genijalan kolač!