Tonči Huljić želi pokrenuti akciju za obnovu zagrebačke katedrale

Life

Splitski muzičar Tonči Huljić predstavio je novu pjesmu “Bjankerija”, čiji je videospot snimio netom prije zabrane izlaska i okupljanja na javnim površinama.

Kućnu izolaciju koristi kako bi radio na novom albumu, na kojem će sarađivati s članovima budimpeštanske filharmonije, dobitnikom Grammyja Mohanom Bhatom te ostalim svjetskim vrhunskim muzičarima.

No, zbog novonastale situacije morao je otkazati već najavljenu regionalnu turneju. Splitski koncert trebao je promovisati u jednom potpuno novom prostoru, kamenolomu u Žrnovici, no, poput ostalih nastupa, pričekaće neka bolja, nada se, skorašnja vremena.

“Naš se život promijenio tako što smo svi na okupu. Vjekoslava nas sve drži na okupu, nakon dugo vremena smo ovako svi zajedno. Fale mi moja putovanja, ja sam 40 godina na putu”, govori Huljić.

Zahvaljujući modernoj digitalnoj tehnologiji, kojom se ovih dana koristi više nego inače, uskoro će u Splitu, ali i Indiji, snimiti i novi videospot, a u pripremi je i jedna akcija, prenosi portal Nezavisne.com.

“Napravio sam ‘Ave Mariju’, ne možeš biti kompozitor ako nemaš svoju Ave Mariju. Volio bih da mi pjesma pomogne u obnovi katedrale u Zagrebu. Ona je narušena i zaslužuje spot. U katedrali bih i snimio spot te pokrenuo akciju s ljudima iz zagrebačke filharmonije”, otkrio je Tonči.

Shares