Čajem od mirođije protiv nadimanja

Life

Mnogi se žale da imaju problem sa varenjem i nadimanjem, ali i sa štucanjem, koje ponekad nisu u stanju da zaustave bez obzira na razne metode koje primjenjuju. Zagovornici tradicionalne medicine za rješenje ovih tegoba kao lijek nude mirođiju, prijatnu začinsku biljku aromatičnog mirisa i ukusa.

Za bolje varenje i protiv nadimanja pripremite čajnu mešavinu od po 20 g plodova mirođije, anisa i kima. Od tog sadržaja uzmite kašiku i prelijte sa 200 ml ključale vode. Posudu sa čajem odmah poklopite, držite 30 minuta na šporetu, ali ne smije da vri. Nakon toga čaj procijedite i pijte poslije jela.

Za uklanjanje gasova i neprijatnog daha preporučuje se etarsko ulje od mirođije. Da biste postigli željeni efekat stavite 10 kapi ulja na kocku šećera i pojedite, a zatim popijte čašu vode. Protiv lošeg daha možete i da žvaćete svježu mirođiju.

Za lijek protiv štucanja prelijte 4 kašičice plodova ili 2 kašičice usitnjene sveže ili suve mirođije sa 250 ml proključale vode. Ostavite poklopljeno 3 do 4 minuta, a zatim procedite i nezaslađeno pijte, kad god se javi problem.

Shares