Vrijeme promjena: 4 odluke za kvalitetniji život

Life

Odluka #1 – Pokreni taj projekat

Koji god da projekat želite da napravite, kreirajte ga sada. Dio vas koji želi da ga kreira sada neće biti tu zauveijk. Knjiga koju biste napisali sa 25 godina biće veoma različita od knjige koju biste napisali sa 30, 35 i 40 i tako dalje. Dok se mijenjamo, menja se i naša perspektiva i osjećanja. Stvorite ono što sada želite da kreirate i zabilježite taj trenutak u vremenu.

Odluka #2 – Volite nekoga

Da li ste se povezali sa nekim? Da li vam se sviđa neko? Čak i ako znate da se nećete udati za tu osobu ili provesti ostatak svog život sa njim/om, dopustite sebi da ih volite. “Jašite taj talas” zajedno. Nikad ne znate kuda će vas taj talas voditi – ko zna, možda ćete ipak završiti zajedno. Ali vjerujte u to kako se sada osjećate, jer taj osjećaj neće trajati zauvijek, a prilika će nestati onako brzo kako se i predstavila.

Odluka #3 – Preduzmi taj skok

Da li je sada jedinstveno vrijeme u vašem životu? Imate li priliku da uradite nešto posebno – ako napravite važan i hrabar skok? Šta se dešava ako ga ne napravite? Da li ćete ikada ponovo dobiti tu šansu? Mogućnosti se prikazuju u pravom trenutku. One nikada nisu savršene – prilika se naziva prilikom jer vas pita da rizikujete.

Odluka #4 Radite na vještinama  

Pogodite šta? Ako ne radite na vašim vještinama već danas, onda nećete biti talentovaniji sutra. I ako nastavite da donosite iste odluke – da ne postanete bolji već danas, sutra nikada neće doći. I prije nego što shvatite, ta vještina više vas neće interesovati, ili nećete moći (fizički, mentalno, itd.) da naučite njenu suštinu. Naučite sada.

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

Shares