Dječak dobio frizuru zbog koje će ostati kod kuće

Life

Jedan otac s Filipina dosjetio se zanimljivog načina putem kojeg će zadržati svog sina u kući tokom širenja pandemije virusa korona.

Novi virus nastavlja da se širi u svim zemljama svijeta, pa tako ni Filipini nisu izuzetak. Kao i na svim drugim mjestima, vlada je ohrabrila stanovništvo da ostane u svojim domovima i da više porade na socijalnoj distanci. Tim povodom ljudi su primorani da se izoluju u svojim kućama, odnosno da se kreću van domova što je manje moguće.

Ipak, pokretanje ovakve akcije nije bilo jednostavno kao što je većina stanovništva na Filipinima mislila, naročito kada su u domovima mala djeca koja su navikla da vrijeme provode na otvorenom sa svojim prijateljima.

Ipak, neki roditelji su se dosjetili zanimljivih načina kako da djecu zadrže u kući.

Prošle nedjelje svijet su obišle fotografije jednog dječaka koji se rasplakao, a njegova nova frizura postala je hit na društvenim mrežama te je imala više od 60.000 podjela među stanovništvom Filipina.

Sudeći po objavi, ovaj tvrdoglavi dječak je na sve načine odbijao da ostane u kući i stalno je smišljao nove načine da se iskrade iz doma, tako da je njegov otac osmislio zanimljiv način da ga ubijedi da ostane.

Naime, umjesto kazne i prisilnog držanja u kući, on je njemu napravio komičnu i za dječaka sramotnu frizuru, zbog koje je izgledao kao stariji čovjek kome je opala kosa.

Kao što je moguće vidjeti na fotografiji, dječak nije bio naročito srećan zbog svog novog izgleda, ali njegov otac koji se smije pokraj njega je prilično zadovoljan svojim poslom. Fotografije su postavljene na društvenu mrežu Facebook, a novi izgled tvrdoglavog dječaka je oduševio korisnike društvenih mreža na Filipinima.

“Želim bih jako da se nasmijem, ali on izgleda tako očajno”, bio je jedan od komentara na objavljenu fotografiju.

Drugi korisnici su komentarisali kako je ovo ipak bio previše oštar potez roditelja.

“Smatram da je ovo ipak pretjerano, dječak izgleda tako tužno”, stoji u drugom komentaru.

Većina onih koji su vidjeli fotografije su se složili da ako je ovo najbolji način da dječaka zadrže u kući i sačuvaju od potencijalne zaraze virusom korona – onda je sve to vrijedno njegovih suza, prenosi portal Nezavisne.com.

Interesantno je da ovo nije jedina fotografija djece s frizurama starih ljudi. Još 2015. godine jedan berber iz Atlante je na isti način kaznio svog sina zbog lošeg ponašanja, te mu je “podario” istu frizuru.

Shares