Određivanje prave veličine grudnjaka

Life

Postoji velika mogućnost da nosite pogrešnu veličinu grudnjaka. Ako pitate bilo kog stručnjaka sigurno će vam reći da većina žena izađe iz prodavnice s drugačijom veličinom grudnjaka u odnosu na onu s kojom su došle po savjet. 

Možda dosad niste bili time opterećeni, ali ste bili svjesni da vam grudnjak ne leži baš najbolje ili vas žulja.

Dokazano je da pogrešan grudnjak može uzrokovati zdravstvene probleme. Ukoliko nosite preuzak grudnjak možete oštetiti plućnu maramicu i uzrokovati probleme s disanjem, dok nepravilna potpora može izazvati bol u vratu, ramenima i leđima.

Najprije odredimo osnovnu veličinu, koja se temelji na podprsnom opsegu B.

Foto: Lisca

Mjerimo preko leđa u visini leđnog izreza i naprijed ispod grudnog nabora. Tako dobijemo osnovne veličine: 65, 70, 75, 80, 85 i tako dalje. Određene su tako da odgovaraju i opsegu 2 centimetra manjem i 2 centimetra većem od označenog. To znači da na primjer veličina 80 odgovara izmjerenom opsegu 78-82 centimetra ispod grudi.

Potom izmjerimo prsni opseg A. Krojački metar postavimo preko leđa u visini leđnog izreza (na mjestu gdje se grudnjak obično zakopčava) pa preko prsnih bradavica do prsne kosti – do udubine među grudima.

Tu mjeru potom usporedimo s ranije izmjerenim opsegom ispod grudi:

Foto:Lisca

– ako je prsni opseg veći od potprsnog opsega za 12-14 centimetara, vjerojatno odgovaraju košarice A,

– ako je veći za 14-16 centimetara, košarice B,

– ako je veći za 16-18 centimetara, košarice C,

– ako je veći za 18-20 centimetara, košarice D,

– ako je veći za 20-22 centimetara, košarice E, odnosno

– ako je veći za 22-24 centimetara, košarice F.

Ako je, dakle, opseg pod grudima 80 centimetara, a prsni opseg između 96 i 98 centimetara, potrošačici najvjerojatnije odgovara grudnjak s oznakom veličine 80C.

Shares