Najskuplji pas ovčar na svijetu, prodat za 25.000 $

Life

Psi ovčari definitivno zaslužuju sve pohvale, a to je posebno slučaj sa jednim talentovanim Border Kolijem.

Naime, Border Koli po imenu Megan, nedavno je prodat po cijeni od 24.387 dolara. Dvije i po godine star pas je dostigao tu nevjerovatnu sumu, jer njen pedigree sadrži nekoliko šampiona u sebi.

Vlasnica psa, Ema Grej, koja je jednom nazvana najmlađom i najusamljenijom pastirkom Velike Britanije, bila je zaprepašćena nevjerovatnom sumom novca, prenosi luxlife.rs.

Pastirica koja živi na farmi nedaleko od Oterburna, izjavila je: “Trebalo bi da je obavijem vunom, nakon što je prodata po toj cijeni. Svakako, kada idete na prodaju, nadate se dobroj cifri, ali je ovo bilo zaista iznenađujuće. Iako se čitavog života bavim uzgojem pasa, nije mi lako kada treba da ih prodam. Kada sam prodala Megan, ona je spavala na jastuku pored mene, nisam željela da je ispustim iz vida”.

Prema navodima, Megan je prodata farmeru iz Oklahome, koji ima krdo wagyu goveda. Otac skupocijenog psa, Roj, bio je dvostruki šampion, dok je njena majka sestra još jednog šampiona.

Pored Megan, Grej je već postigla rekord kada je prodala ovčara po imenu Brena, po cijeni od 18.971 dolar prošle godine. Po svemu sudeći, potražnja za ovakvim psima konstantno raste.

Izvor:Nezavisne.com

Shares