Igor Vukojević seli se u Munchen, snima pjesme na engleskom jeziku

Life

Igor Vukojević, bosanskohercegovački pop pjevač, koji komponuje, piše pjesme, aranžira, producira za sebe i druge izvođače, odlučio je da okrene novu stranicu u životu i karijeri. Naime, posljednjih mjeseci dosta vremena provodi u Njemačkoj, a München bi u budućnosti trebao postati njegova baza.

– U narednom periodu živjet ću na relaciji BiH – Njemačka. Već tri mjeseca imam intenzivne kontakte i probe sa dva benda u Münchenu. U pitanju su cover bendovi koji sviraju u velikim klubovima, a rade i razne druge veće svirke. S njima bih trebao svirati gitaru i pjevati repertoar koji i privatno jako volim, a radi se o izvođačima kao što su Steve Wonder, Seal, Sting, “Queen”, Bon Jovi, “Europe”, AC DC… Paralelno s tim, radimo na opremanju muzičkog studija. U pitanju je ekipa saradnika koji već tamo žive, i ja im se trebam priključiti kao glavni producent u studiju –otkriva Igor Vukojević.

Podcrtava da ga najviše zanima autorski rad za svjetsko tržište, a, kako kaže, već ima neke važne kontakte.

– U planu mi je da oformim sopstveni band za tu priču, ali i ponudim pjesme raznim izvođačima. Već je spremno 15-tak pjesama na engleskom jeziku. Imao sam sreću da se povežem sa saradnicom koja piše tekstove na engleskom jeziku. Ja sam zadužen za muziku, aranžmane, produkciju ili samo dobar demo za neke eventualne izvođače. Sve to predstavlja jedan veliki izazov za mene, ali, s druge strane, naučio sam da budem vrijedan i posvećen poslu – dodaje Vukojević koji je nedavno snimio duet “Mikrokosmos” sa ZAR-om, internacionalnim pop-rock bendom sa sjedištem u Münchenu.

Naredno druženje ovog kantautora sa publikom u BiH zakazano je za Dan žena u Sarajevu u klubu EFSA, prenosi Fokus.ba.

Shares