JEDNOSTAVNO NEODOLJIV: ROGAČ ŠTRUDLA MORATE PROBATI

Life

3 jaja,

500 ml mlijeka,

manje pakovanje kvasca,

2 kašike šećera,

kašika soli,

100 ml ulja,

1 kg brašna,

200 g masnoće.

Za fil:

400 g rogača,

300 g šećera,

jaje.

Priprema:

1. IzdrobljenI kvasac potopiti u malo mlijeka pa dodatI šećer, so i malo brašna. Kada nadođe, sastavitI s preostalim mlijekom, uljem, dva jaja i brašnom.
2. Umijesiti tijesto srednje mekoće. Podijeliti ga na dva dijela pa polovinu razviti i premazati masnoćom.
3. Mljeveni rogač i šećer izmiješati i posuti preko masnoće pa uviti u štrudlu. Isto uraditi s drugom polovinom tijesta. Peći dok ne dobiju lijepu boju, ohladiti, narezati na kriške i poslužiti.

Izvor:Hayat.ba

Shares