Zašto su prijateljstva koja traju duže od desetljeća posebna

Life

Prijateljstva stare kao vino, što su starija to su bolja – prenosi Bright side.

1. Stvarno vas poznaju

Kada ste s nekim prijatelj preko 10 godina, oni vas poznaju u potpunosti. Zapravo, oni vas toliko znaju da vas ponekad iznenadi kojom brzinom vas mogu pročitati. Od njih ne možete ništa sakriti, ne morate izgovoriti nijednu riječ, pogledom se sporazumijevate.

2. Daljina ne utiče na vaše prijateljstvo

Bilo bi divno kada bismo se svakodnevno viđali s najboljim prijateljem, ali ponekad život ima drugačije planove. Dobra stvar je što daljina ne utiče na vaše prijateljstvo. Duga prijateljstva imaju određene prednosti, jedna od njih je sigurnost da će ono ostati netaknuto, bez obzira na daljinu. Kada se konačno sretnete, taj susret će sigurno biti ispunjen emocijama i dugim zagrljajima.

3. Uvijek možete računati jedno na drugo, iako se nekad ne čujete sedmicama

Dobra stvar kod dugotrajnih prijateljstava je što obje strane znaju da je život nekad haotičan, pa ne možete uvijek naći vremena za poslati poruku ili nazvati. Vaš prijatelj se sigurno neće naljutiti, iako nekad mogu proći sedmice od vašeg posljednjeg razgovora. Kada konačno nađete vremena da se čujete, bit će kao da se ništa nije promijenilo i nastavit ćete tamo gdje ste stali.

4. Znate međusobne tajne

Postoji razlog zašto vaše prijateljstvo traje toliko dugo, a to je zato što se međusobno dobro razumijete. Kada ste s nekim prijatelj duže vrijeme, vežete se jedno za drugo i povjeravate si svoje najdublje tajne. Kada se otvorite jedno drugom, iako vi niste tip koji se lako otvara, vjerojatno ćete svom prijatelju reći više nego što biste ikada rekli bilo kome drugom.

5. Znaju najsramotnije priče o vama

Deset godina je dugo razdoblje. Tokom tog vremena sigurno ste prisustvovali nekim prilično sramotnim trenucima. Nažalost, prijatelj vam nikada neće dopustiti zaboraviti te priče, bez obzira prije koliko vremena su se dogodile. Vaš prijatelj je tu da vas podsjeti na svaku glupu stvar koju ste učinili, svidjelo se to vama ili ne.

6. Imate mnogo zanimljivih priča iz zajedničkih avantura

Sigurno ste imali zanimljive avanture s vašim prijateljem, te uspomene vam zauvijek ostaju. Sada možda vodite drugačije živote, ali uvijek ćete pamtiti ta “dobra vremena”, kada ste zajedno radili lude, ponekad glupe stvari. Oboje znate da se te uspomene najviše računaju.

7. Bili ste tu jedno za drugo u važnim trenucima

Uvijek ste tu za svog najboljeg prijatelja, pogotovo kad su u pitanju važni događaji poput mature, unapređenja na poslu, vjenčanja i rođendana. Iako ste ovih dana nevjerojatno zauzeti, sigurno nećete propustiti važan događaj svog najboljeg prijatelja.

8. Vidjeli su vas u najboljem, ali i najgorem svjetlu

Najbolji prijatelj zna vaše pravo lice. Većina prijatelja vas površno poznaje, ali najbolji prijatelj vas je vidio u najranjivijim trenucima. Bio uz vas kada ste prolazili kroz teške trenutke. ali i kada ste proživljavali one sretne. Vaše prijateljstvo je posebno zato što je iskreno.

9. Bit će tu za vas do samog kraja

Sada više nema bježanja, zajedno idete do samog kraja. Proživjeli ste toliko stvari da biste stigli tu gdje ste, pa će vaše prijateljstvo najvjerojatnije trajati još dugi niz godina.

Jeste li pomislili na nekog prijatelja dok ste čitali ovaj tekst?

Izvor:Radiokameleon.ba

Shares