Slavni glumac otvoreno: Najviše u životu žalim što sam se razveo

Life

Ben Affleck se nakon kratke pauze vraća na veliko platno u filmu The Way Back. U njemu igra srednjoškolskog košarkaškog trenera koji se trudi održati kontrolu nad svojim životom, dok se bori s alkoholizmom i brakom koji se raspada.

Affleck je u intervjuu za New York Times priznao da taj film oslikava njegovo lično iskustvo. Affleck se u intervjuu dotaknuo i svog puta do trezvenosti i javnog razvoda od glumice Jennifer Garner.

“Najviše u svom životu žalim što sam se razveo. Sram je zaista toksičan. Ne postoji pozitivni nusprodukt sramote. Dugo sam umjereno konzumirao alkohol. Počeo sam više piti kada se brak počeo raspadati. To je bilo 2015. i 2016. godine. Moj alkoholizam, naravno, stvorio je više bračnih problema”, priznao je Affleck .

Affleck i Garner objavili su da se razvode u junu 2015. godine, a razvod je finaliziran u oktobru 2018. godine. Njih dvoje počeli su izlaziti 2004. godine, a vjenčali su se odmah sljedeće godine. Imaju troje djece: kćerke Violet (14) i Seraphinu (11) i sina Samuela (7), prenosi People.

Affleck je bio spreman u intervjuu govoriti o sramoti koju osjeća, ali priznao je da za njega nije dobro kada mnogo razmišlja o svojim greškama.

“Za mene nije zdravo stalno razmišljati o svojim neuspjesima i vraćanju alkoholu. Griješio sam. Radio sam stvari kojima se ne ponosim. Bez obzira na to, morate se ustati, učiti iz svojih grešaka i pokušati napredovati”, istaknuo je Affleck .

Glumac je nekoliko puta bio na rehabilitaciji, ali se posljednji put ponovo prijavio u avgustu 2018. godine. U oktobru iste godine, u emotivnoj objavi na Instagramu, prvi put je otvoreno progovorio o svom liječenju.

“Ove sedmice završio sam četrdesetodnevni boravak u centru za liječenje ovisnosti o alkoholu i ostao sam u ambulantnoj njezi. Borba s bilo kojom vrstom ovisnosti traje cijeli život i to je teška borba. Iz tog razloga nikad nisi završio s tretmanom. To je konstantna obaveza. Borim se za sebe i svoju porodicu”, napisao je Affleck na Instagramu.

Izvor:Fokus.ba

Shares