POŽELJET ĆETE JOŠ: ZDRAVA I UKUSNA ORIJENTALNA ČORBA

Life

Sastojci:

  • 1 kg leblebija,
  • 300 g paradajza,
  • 200 g gljiva,
  • 100 ml paradajz soka,
  • 2 čehna bijelog luka,
  • 1 ljuta papričica,
  • kašika šećera,
  • maslinovo ulje,
  • peršun,
  • biber,
  • so.

Priprema:

1. Oprane leblebije kuhati u blago posoljenoj vodi. Ljuspice isplivale na površinu izvaditi rešetkastom kašikom, a ostatak ocijediti.

2. Izgnječeni bijeli luk i kolutove ljute papričice propržiti na zagrijanom maslinovom ulju, pa ih izvaditi.

3. Na isto ulje staviti kocke paradajza i nasječene gljive, pa ih kuhati desetak minuta.

Dodati leblebije, sipati paradajz sok, naliti vodu i kuhati još pola sata. Na kraju umiješati šećer, posoliti, pobiberiti i posuti sjeckanim peršunom.

Izvor:Hayat.ba

Shares